Com va anar el “Curs de Fotografia de Retrat”

Dilluns vam fer el primer Curs de Fotografia de Retrat a La Fotogràfica, i l’experiència va ser molt positiva.  Contavem amb la col·laboració de la Catahysa com a model de retrat i realment va ser una model perfecte per aquest tipus de curs. És fotogènica i pacient, i s’ho passa bé! Que més es pot demanar?

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Vam dividir el curs en tres parts ben diferenciades. Una primera part de teoria i exemples, una segona part de pràctica de retrat en estudi (amb flaix i llum contínua) i, ja després de dinar, una tercera part de pràctica de retrat en exterior, als voltants de les Fonts de Montjuic i del Palau Nacional.

Un dissabte al matí a les 9:30 la teoria sempre costa, així que intentem no fer-ho massa pesat, ja que la gent el que té ganes en un curs d’aquests és de fer fotos,  així que vam començar enseguida amb els dos platos simultanis. Un amb flaixos, model i disparant individualment, i l’altre amb llum contínua, on els alumnes es fan ells mateixos de model, per aprendre a dirigir,  i saver que es sent quan et dirigeixen.

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Al plató amb flaixos vem proposar tres il·luminacions ben diferenciades, i els alumnes les van anar provant alternativament, dues il·luminacions més suaus (una més plana i l’altre amb més volum) i una tercera amb més caràcter (fresnel lateral i llum d’efecte).

I després de dinar vem marxar cap a Montjuic, amb la Catahysa ben maquillada i amb un look parisí anys 50… Amb una model, un reflector , vuit fotògrafs i dos professors, enseguida tens públic, però va ser molt agradable i distès, i van quedar unes fotos espectaculars. Vam treballar la llum directa, aprenent a fer-la servir de llum d’efecte, i també rebotar-la i suavitzar-la amb diferents reflectors.

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

I com sempre fem en els nostres cursos, per acavar ens vam fer una foto de grup com a record de la jornada!

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Curs de fotografia de retrat. ©lafotografica

Aviat proposarem noves dates pels següents cursos.

Podeu veure les fotos fetes pels alumnes en el mur del nostre Facebook