Marketing Visual 2. Producció!

(Al final texto en castellano)

Un cop hem decidit que volem fer les fotos del nostre producte i hem reflexionat de com ho volem ensenyar, ara cal incidir en altres aspectes també importants, temes més pràctics. Avui parlarem de la producció d’una sessió fotogràfica.

PRODUCCIÓ: La producció d’una sessió fotogràfica  és essencial per que tot surti perfecte, i ha de preveure totes les coses que succeiran en ella. També ha de tenir en compte tots els professionals que participaran en la sessió (fotògraf, estilista, maquilladora, model, director d’art, dissenyador gràfic,… la llista pot ser llarga..), i de les necessitats que aquests puguin tenir.

Escollir un producte perfecte: cal fer un bon càsting del producte seleccionat per fotografiar, que no tingui  cops ni rascades. A la sessió de fotos cal portar més d’un producte, per poder escollir el que està en millor estat.

Estilisme i complements: si el nostre producte ha de sortir acompanyat d’altres elements, aquests han de tenir un sentit i potenciar el missatge que volem donar, sense treure protagonisme al producte principal. Aquesta és la tasca de l’estilista, tant en moda com en decoració.

La feina de l'estilista és clau en una sessió ©lafotogràfica

La feina de l’estilista és clau en una sessió ©lafotogràfica

Importància del color: Associar el nostre producte a un color ens ajuda a definir-lo de manera subliminal. El vermell és passional, el negre elegant i el verd natural… els colors que utilitzarem a la sessió cal haver-los definit i preparat amb antelació. Tant per el fons com pels complements.

Vestit de Chesco ©lafotogràfica

Vestit de Chesco ©lafotogràfica

La figura humana, els models: La presència d’una model ens ajuda a explicar l’ús del producte i ens ajuda a transmetre sensacions en relació al nostre producte. El càsting dels models també és clau en l’èxit d’una sessió.

Collarets de Batucada Fashion ©lafotogràfica

Collarets de Batucada Fashion ©lafotogràfica

Esperem que aquests consells i reflexions us siguin útils. Si necessiteu algun aclariment no dubteu en contactar amb nosaltres.

Moltes gràcies per llegir-nos.

Marc Vidal

A continuación texto en castellano:

Una vez que hemos decidido que queremos hacer las fotos de nuestro producto y hemos reflexionado de cómo lo queremos enseñar, ahora hay que incidir en otros aspectos también importantes, temas más prácticos. Hoy hablaremos de la producción de una sesión fotográfica.
PRODUCCIÓN: La producción de una sesión fotográfica es esencial para que todo salga perfecto, y debe prever todas las cosas que sucederán en ella. También debe tener en cuenta todos los profesionales que participarán en la sesión (fotógrafo, estilista, maquilladora, modelo, director de arte, diseñador gráfico, … la lista puede ser larga ..), y de las necesidades que éstos puedan tener.
Elegir un producto perfecto: hay que hacer un buen casting del producto seleccionado para fotografiar, que no tenga golpes ni rasguños. En la sesión de fotos hay que llevar más de un producto, para poder elegir el que está en mejor estado.
Estilismo y complementos: si nuestro producto tiene que salir acompañado de otros elementos, éstos deben tener un sentido y potenciar el mensaje que queremos dar, sin quitar protagonismo al producto principal. Esta es la tarea del estilista, tanto en moda como en decoración.
Importancia del color: Asociar nuestro producto a un color nos ayuda a definirlp de manera subliminal. El rojo es pasional, el negro elegante y el verde natural … los colores que utilizaremos en la sesión hay que haberlos definido y preparado con antelación. Tanto por el fondo como por los complementos.
La figura humana, los modelos: La presencia de una modelo nos ayuda a explicar el uso del producto y nos ayuda a transmitir sensaciones en relación a nuestro producto. El casting de los modelos también es clave en el éxito de una sesión.

Esperamos que estos consejos y reflexiones os sean útiles. Si necesita alguna aclaración no dude en contactar con nosotros.

Muchas gracias por leernos!

Marc Vidal