Com va anar el Curs de Fotografia per a aficionats?

Doncs dissabte vem començar a les 9.00h del mati el Curs. Potser és d’hora per ser dissabte, però si no no hi ha temps per tot.
Després de quasi dues hores de teoria i d’un petit esmorzar (cafè, sucs i croissants), vem marxar cap a Plaça Catalunya per iniciar els exercicis proposats: moviment, aigua, fonts i coloms, tots units amb l’idea de “congelar” el moviment i “deixar-lo fluir”… ara disparo lent, ara més ràpid,… prioritat de velocitat… i l’ISO? Millor que no la toqui, oi?

Continuem per Les Rambles, fixant-nos en la gent i en detalls varis, intentant no dispersar-nos gaire ni perdre la petita del grup, la Carlota.
Aprofitem per fer reportatge, i a les paradetes de flors (les poques que queden), fem exercicis d’enfoc i profunditat. Les floristes ens miren amb cara sorpresa però ens deixen fer.

Ara toca creuar per la Plaça del Pi i el carrer de la Palla finas a la Catedral. L’itinerari potser va ple de gent, però val la pena de tant en tant, passejar pel centre de Barcelona. Tot i que se l’intentin carregar, encara conserva recons formidables!
Després dels contrallums en els contraforts de La Catedral, ens dirigim cap el mercat cobert més antic de la Ciutat, el de Santa Caterina, que presenta un aspecte formidable i menys agobiant que la Boqueria. Després d’afusellar les parades de fruita, la gana ja apreta, i al Nou Celler del carrer Princesa ja ens esperen per dinar. L’ambient i la cuina casolana s’agraeixen de tot cor, i és moment per conversar tranquilament amb tots els alumnes. La fotografia, la feina i els viatges són els temes estrella, barrejat amb nens, mascotes i projectes varis.

Per la tarda ens espera l’exercici “d’escombrat”, la visita a l’Estació de França sempre interessant i amb un “segurata” que mai li agraden els trípodes.


A la Ciutadella, com ja és tradició, ens fem la foto de grup (que per això portem el trípode) i practiquem els Macros…

Per acavar topem amb un casament amb Limusina no ens permet fer l’exercici d’ISO a Santa Maria del Mar, amb la qual cosa, amb les quatre valentes que queden, tornem a La Catedral a practicar tot sentint la Santa Missa.
Click!

Ja hem començat a preparar el següent….