Les Variacions Sebald al CCCB

Les variacions Sebald, 2015. CCCB © La Fotogràfica, 2015

Les variacions Sebald, 2015. CCCB © La Fotogràfica, 2015

Ja están publicades a la web del CCCB les fotos que els hi vam fer per a l’exposició “Les Variacions Sebald”, que es pot veure en aquests moments al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins al 26 de juliol.

Taryn Simon, Chapter I, A Living Man Declared Dead and Other Chapters I - XVIII, 2011. CCCB lafotogràfica, 2015

Taryn Simon, Chapter I, A Living Man Declared Dead and Other Chapters I – XVIII, 2011. CCCB  ©lafotogràfica, 2015

Us ensenyem alguna de les fotos d’aquesta exposició i la resta les podeu veure a la seva web.

Josiah McElheny, Towards a Light Club - The Light Club of Vizcaya: A Women's Picture, 2012. CCCB © La Fotogràfica, 2015

Josiah McElheny, Towards a Light Club – The Light Club of Vizcaya: A Women’s Picture, 2012. CCCB © La Fotogràfica, 2015

L’exposició s’he fet molt popular per l’espectacular instal·lació de papallones negres que hi ha al hall del museu, obra de Carlos Amorales.

Carlos Amorales, Black Cloud, 2007. CCCB © La Fotogràfica, 2015

Carlos Amorales, Black Cloud, 2007. CCCB © La Fotogràfica, 2015

De tota manera us aconsellem que l’aneu  a veure per fer-vos una idea de l’univers d’aquest especial escriptor que, com es diu en el catàleg de l’exposició és…”autor d’alguns dels llibres fonamentals del nostre canvi de segle, es convertirà en el fil conductor d’una interrogació sobre la història del segle xx i les seves projeccions en el segle xxi.  W.G. Sebald segueix als llimbs. La seva mort prematura en un accident de cotxe el 2001, en el moment que la seva obra començava a ser molt apreciada, el va canonitzar, però no s’ha deixat embalsamar, ni ha desaparegut. Sebald segueix ben viu. Els seus llibres continuen trobant lectors perquè les preguntes que proposaven no han trobat respostes definitives. Sebald no deixa d’interrogar-nos sobre la memòria, la història, la literatura, l’art, la contemporaneïtat.”

Marc Vidal